latinica  ћирилица
23/10/2021 |  14:02 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

Brčko: U požaru smrtno stradalo šest lica (VIDEO)

U požaru koji je izbio jutros u kući u brčanskom naselju Suljagića sokak, stradalo je šest lica. Spaseno je osam lica, među kojima je šestoro djece. Svi povrijeđeni hospitalizovani su u Bolnici Brčko.
Požar u Brčkom - Foto: RTRS
Požar u BrčkomFoto: RTRS

Na lice mjesta po dojavi su izašli i vatrogasci i policija. U požaru su stradale porodice Bošnjak i Salihović.

U Opštoj bolnici Brčko, zbrinuto je osam lica, koja su povrijeđena u požaru. Јedno lice sa težom kliničkom slikom upućeno je u Klinički centar Tuzla.

- U jutarnjim satima, dovezeno je osam povrijeđnih osoba, koji su stradali u požaru, s tim što je jedno sa lakšim opeokotinama hospitalizovano na našem odjeljenju, zatim jedno je vraćeno kući. Petoro djece je hospitalizovano u brčnaskoj Bolnici, a jedno je upućeno u Klinički centar Univerziteta u Tuzli - naveo je dežurni ljekar Opšte bolnice Brčko Fikret Helać.

Uzrok požara se još utvrđuje. Sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen monoksidom.

- Na lice mjesta je izašao i protivpožarni inspektor, te se utvrđuju sve okolnosti, pod kojima se navedeni događaj desio. Dosadašnjnim aktivnosti, utvrđeno je da ima nastradalih lica - dodala je portparolka Policije distrikta Brčko DŽevida Hukičević.

Povodom tragične smrti šestoro stanovnika distrikta Brčko, porodicama i prijateljima nesrećno preminulih telegram saučešća, uputio je i gradonačelnik Esed Kadrić, kao i predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić.