latinica  ћирилица
23/10/2021 |  19:26 ⇒ 24/10/2021 | 21:56 | Autor: TANЈUG

Zatražen pritvor za osumnjičene za ubistvo porodice Đokić

Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv trojice osumnjičenih za brutalna ubista tročlane porodice Đokić i zatražilo da od sutra svima bude određen pritvor.

Istraga je pokrenuta protiv Goran DŽonića (59), kao i S.DŽ. i M.DŽ. (Goranovi sinovi) zbog krivičnog djela teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora.

Portparol Tužilaštva u Nišu Borislav Rodonjić naveo je da Višem sudu podnesen prijedlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor do 30 dana, kako bi se spriječio uticaj na svjedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprijećene kazne za navedeno krivično djelo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Oni su juče saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Tom prilikom, Goran DŽonić je promijenio svoju odbranu, i branio se ćutanjem.

On pred tužiocem nije optužio osobe koje je isprva naznačio kao saizvršioce, već se u Tužilaštvu branio ćutanjem. Goran DŽonić uhapšen je u četvrtak nakon što je u dvorištu kuće njegovog sina pronađen novac koji je, kako se sumnja, pripadao ubijenom Goranu Đokiću. Dan kasnije ispitani su i njegovi sinovi koji su prošli poligraf, ali je danas Tužilaštvo ipak zatražilo pritvor i za njih dvojicu.

Oni su osumnjičeni za ubistvo bračnog para Đokić i njihove kćerke, u selu Moravac kod Aleksinca 26. septembra.

Goran DŽonić je prisustvovao sahrani ubijenih.