latinica  ћирилица
23/10/2021 |  20:12 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Rukometašice Borca poražene i u revanšu od Slovakinja (VIDEO)

Rukometašice Borca poražene su i u drugoj utakmici EHF Evropa Kupa. Bolje od njih u Banjaluci bile su rukometašice Dunajske Strede sa 24:17.
ŽRK Borac - Foto: Screenshot
ŽRK BoracFoto: Screenshot

Odlično prvo poluvrijeme odigrale su Banjalučanke. Iako su gošće već na početku imale prednost od dva gola, rukometašice Borca se nisu predavale i serijom od 3:0 u 13. minutu dolaze do prednosti od 5:4. Imale su priliku da odu i na plus 2 ali nekoliko napada nisu uspjele da realizuju, što su Slovakinje iskoristile i do kraja prvog poluvremena preokrenule rezultat na 9:8.

I to je bio maksimum Borca. Drugo poluvrijeme pripalo je Dunajskoj Stredi. Gošće u 42 minutu odlaze na +6, a samo šest minuta kasnije i na maksimalnih +9. Sve što je domaćin do kraja uspio je da smanji prednost na sedam razlike za konačnih 24:17 za Dunajsku Stredu.

Najbolji pojedinac meča bila je rukometašica Dunajske Strede, Beatriks Elo sa sedam golova. Kod domaćina, po četiri gola postigle su Anđela Stojanović i Sara Majkić, dok je sedam odbrana upisala golman Dragana Vukosavljević.