latinica  ћирилица
24/10/2021 |  14:47 | Autor: SRNA

Šamac: Pucao iz gasnog pištolja na policiju

U Šamcu je uhapšen muškarac čiji su inicijali M.H. koji je prilikom privođenja pucao iz gasnog pištolja na pripadnike Јedinice žandarmerije, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.
Privođenje u Šamcu - Foto: SRNA
Privođenje u ŠamcuFoto: SRNA

Prije nego što su pripadnici Јedinice žandarmerije ušli u porodičnu kuću M.H, on je odbijao da izađe iz kuće na zahtjev policijskih službenika, kao i bilo kakvu saradnju sa njima.

U pravcu policije je ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja, nakon čega je uhapšen.

Žena čiji su inicijali A.V. prijavila je 22. oktobra oko 19.30 časova Policijskoj stanici Šamac da je M.H. vrebalno napao i upućivao joj prijetnje, nakon čega je u neposrednoj blizini ove stanice fizički napao njenog brata i nanio mu povrede.

M.H. je ispred zgrade Policijske stanice Šamac fizički napao i policijskog
službenika drevenom motkom, dok je u drugoj ruci držao mačetu spremnu da je upotrijebi, a potom se udaljio u autombilu "pasat".

Radom na terenu vozilo "pasat" je pronađeno u dvorištu porodične kuće osumnjičenog, koji je uhapšen oko 23.30 časova nakon što je iz gasnog pištolja pucao na policiju.

Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, juče je izvršen i pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.H, a tom prilikom su pronađena dva gasna pištolja sa municijom, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu.

Nakon završene kriminalističke obrade, M.H. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilničko ponašanje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.