latinica  ћирилица
24/10/2021 |  17:15 ⇒ 17:22 | Autor: SRNA

Zvorničanin Nikola Drobnjak viceprvak svijeta u kik boksu

Kik bokser Nikola Drobnjak osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje je održano u italijanskom gradu Lido di Јesolo.
Nikola Drobnjak - Foto: SRNA
Nikola DrobnjakFoto: SRNA

Drobnjak je u finalnom meču izgubio od reprezentatvca Sjeverne Makedonije, a prethodno je u tri meča savladao takmičare iz Švajcarske, Poljske i Azerbejdžana.

Viceprvak svijeta rekao je na konferenciji za novinare da je do sada učestvovao na tri svjetska i dva evropska prvenstva, te da je osvojena srebrna medalja njegov najveći uspjeh.

- Sve medalje koje sam do sada osvajao na takmičenjima "nosile" su me srebrnoj medalji na ovom svjetskom prvenstvu - rekao je Drobnjak, navodeći da je o ovom uspjehu sanjao i da ga je dosanjao.

Kako zbog pandemije nije imao redovne pripreme za ovo prvenstvo, Drobnjak je rekao da mu je iskustvo u ringu donijelo samopouzdanje i da se može reći da ova srebrna medalja, upravo, zbog neredovnih treninga, ima zlatni sjaj.

- Protiv svih protivnika pružio sam svoj maksimum i više od osvojene srebrne medalje nisam mogao, jer je protivnik iz Sjeverne Makedonije bio bolji i zaslužio zlato - rekao je Drobnjak.

Navodeći da je moguće da na narednoj Olimpijadi kik boks uđe u porodicu olimpijskih sportova, Drobnjak je istakao da, ako to bude u njegovoj disciplini, nije nemoguće da dosanja san svakog sportiste i ode na najveće sportsko takmičenje.

Svjetsko prvenstvo u kik boksu, na kome je u Drobnjakvoj konkurenciji učestvovalo 17 takmičara, održano je od 15. do 22. oktobra.