latinica  ћирилица
24/10/2021 |  19:33 ⇒ 22:37 | Autor: RTS

Katastrofa Јunajteda na "Teatru snova"

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Mančester Јunajted u velikom derbiju na Old Trafordu sa 5:0 u utakmici devetog kola Premijer lige.

Navijači Јunajteda su, prije početka sezone - naročito kada su saznali da se vraća Kristijano Ronaldo - sve glasnije maštali i spominjali titulu.

Taj san se iz meča u meč gasio, a sada je surovo raspršen, potpuno uništen bez milosti i empatije.

"Đavoli" su pretrpjeli katastrofu na svom terenu - i to od onoga od koga se ne smije ni minimalno izgubiti - od najvećeg rivala, ljutog neprijatelja - Liverpula.

Grmjelo je sa tribina Old Traforda prije početka utakmice, Ronaldo je poveo ekipu u bitku, ali je atmosfere splasnula vrlo brzo.

Već poslije nekoliko minuta igre, Mohamed Salah je proigrao Keitu, odbrana Јunajteda je loše reagovala, a Keita nije pogriješio u situaciji jedan na jedan sa De Heom.

Poslije 13 minuta igre, još jedna skandalozna reakcija zadnje linije, preplaćenih Magvajera i Lindelefa - lopta je prošla do Aleksander-Arnolda, ovaj proigrao Žotu, a Portugalac povisio.

Liverpul je do poluvremena još dva puta tresao mrežu - oba puta Salah.

Prvo u 38. minutu, a potom i u nadoknadi vremena.

Egipćanin je kompletirao het-trik u 50. minutu, što je natjeralo vjerne Јunajtedove navijače da krenu ka izlazima, posle nepunih sat vremena fudbala.

Katastrofu Јunajteda zaokružio je i Pol Pogba, koji je dobio direktan crveni karton u 60.minutu, zbog opasnog starta kojim je povrijedio Keitu.

Ako se prethodnih sedmica sve glasnije govorilo o smjeni Ole Gunara Solskjera, djeluje da više dileme nema - pitanje je sekunde kada će "đavoli" promijeniti trenera i pokušati da se vrate u život.