latinica  ћирилица
25/10/2021 |  08:12 ⇒ 08:16 | Autor: TANЈUG

Boldvin vježbao i uperio revolver prema kameri

Alek Boldvin je vežbao izvlačenje revolvera iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru tokom probe na setu filma "Rast" kada je oružje opalilo i pogodilo u grudi kinematografa, navodi se u pismenom iskazu za sud, objavljenom u nedjelju.
Alek Boldvin (foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican) -
Alek Boldvin (foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican)

Ta izjava pod zakletvom pruža dodatne detalje o slučajnoj pucnjavi prošlog četvrtka u Novom Meksiku u kojoj ubijena 42-godišnja Halina Hačins i ranjen režiser Džoel Souza, prenosi agencija Rojters.

Boldvinu je bio dat scenski pištolj i rečeno mu je da nije napunjen, navode vlasti Santa Fea u sudskim dokumentima.

- Džoel je izjavio da je Alek sjedio na klupi na snimanju scene u improvizovanoj crkvi, i da je vježbao unakrsno izvlačenje pištolja. Džoel je rekao da je gledao preko ramena Hačinsovu, kada je čuo zvuk nalik udarcu biča, a zatim glasan pucanj - navodi se u izjavi.

Hačins je tada pogođena u predjelu grudi, navodi se u dokumentu.

- Džoel se tada nejasno sjeća kako se Hačinsova žalila na stomak i kako se uhvatila za njegov srednji dio. Džoel je takođe rekao da je Hačinsova počela da se tetura unazad i da je pala na zemlju - dodaje se u izjavi.

Halina Hačins je rekla da ne ojseća noge, izjavio je Rid Rasel, kamerman koji je stajao pored nje u vrijeme pucnjave.

Izbezumljeni Boldvin (63) fotografisan je u subotu ispred hotela u Santa Feu kako se grli i razgovara sa Metom Hačinsom, mužem Haline Hačins, i njihovim devetogodišnjim sinom.

Niko nije optužen za fatalni incident tokom probe u četvrtak na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea, dok šerifova kancelarija nastavlja istragu.

Više medija i društvenih mreža izrazilo je zabrinutost u vezi sa bezbjednosnim protokolima na snimanju niskobudžetnog filma, dok je sam Rid rekao da je snimateljska ekipa imala problema sa produkcijom, uključujući sa plaćanjem i stanovanjem.

Rid je rekao i da je šest osoba napustilo snimanje filma.

Serž Svetnoj, glavni električar angažovan na snimanju filma, rekao je u objavi na Fejsbuku da je držao Hačinsovu za ruke dok je umirala i za njenu smrt je okrivio "nemar i neprofesionalizam".

Veb sajt TMZ.com, pozivajući se na neidentifikovane izvore povezane sa produkcijom, navodi da su pištolj koji je dat Boldvinu ranije koristili članovi ekipe da bi vježbali gađanja mete van seta, koristeći prave metke.