latinica  ћирилица
25/10/2021 |  09:23 ⇒ 09:54 | Autor: RTS

"Ako propusnice ne daju efekte tražićemo rigoroznije mjere"

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana , a kovid proupusnice se uvode da se zaštite životi.
Kovid propusnica (foto: Ivana Anđelković / RAS Srbija) -
Kovid propusnica (foto: Ivana Anđelković / RAS Srbija)

- Sačekaćemo sedam do 10 dana i ako bude pozitivnog efekta kovid propsunica bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mjere - istakao je Đerlek za RTS.

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da bezbijedna vakcina nema alternativu, pogotovo kada je Srbija dobila svoju, Torlakovu vakcinu.

- Sada imamo svoju vakcinu, sve te priče sa društvneih mreža padaju u vodu, očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabiji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi - rekao je on.

Govoreći o tome može li zdravstveni sistem da izdrži, Đerlek je naglasio da je evidentno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni i dodao da im se divi kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi.

- Imajući u vidu da imamo tako hrabre ljude i da država stoji iza zdravstvenog sistema, siguran sam da zdravstveni sistem može odgovoriti i na najteže izazove - rekao je Đerlek.