latinica  ћирилица
25/10/2021 |  09:49 | Autor: SRNA

Ilić: Nastavak sjednice sutra raspravom o zaduženju grada

Skupština grada Banjaluka nastaviće sutra sjednicu odborničkom raspravom o prijedlogu odluke o zaduženju Banjaluke emisijom hartija od vrijednosti, rekao je predsjednik Skupštine Mladen Ilić.
Mladen Ilić (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija) -
Mladen Ilić (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Ilić je naveo rekao da se sjednica nastavlja raspravom u vezi sa zaduženjem grada Banjaluke.

- Prošli smo raspravu o Nacrtu rebalansa budžeta za ovu godinu, objektivno još nekoliko tačaka će vjerovatno izazvati neku veću pažnju, tako da bi bilo malo teško procijeniti do kada će trajati, u svakom slučaju nastavljamo sa zasjedanjem - rekao je Ilić za Srnu.

On je naveo da su svi odbornici koji su se ponovo testirali negativni i moći će da prisustvuju zasjedanju, kao i da za za sada nema najavljenih izostanaka.

- Vjerujem da su neke burne stvari iza nas, nadam se da će odbornici shvatiti važnost ove sjednice, da diskutujemo konkretno o temama na skupštini. Dio oko nacrta rebalansa budžeta je prošao, nastavljamo sa dijelom koji se odnosi na zaduženje grada, a sve ostale tačke su neke redovne stvari koje Skupština grada uglavnom nađe koncnzus, odnosno odluke koje se najčešće usvoje sa svim glasovima za - naveo je Ilić.

On vjeruje da će šesto zasjedanje gradskog parlamenta biti završeno u danu ili maksimalno do kraja srijede.

Pred odbornicima će se u nastavku zasjedanja naći niz drugih važnih tačaka, između ostalih, Nacrt prvog urbanističkog plana Banjaluke, preporuke o korištenju ćirilice i odluka o usvajanju plana kapitalnih investicija grada u periodu od 2021. do 2023. godine, više odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima, te više tačaka iz oblasti prostornog uređenja.

Na dnevnom redu šeste sjednice nalaze se 64 tačke, od kojih je tokom dosadašnjeg rada najviše pažnje privuklo razmatranje Nacrta rebalansa budžeta koji iznosi 166,6 miliona KM i veći je od prvobitnog za 16,87 miliona KM ili 11,3 odsto.

Gradski parlamentarci su jednoglasno na zasjedanju 11. oktobra usvojili prve tri tačke dnevnog reda koje se odnose na konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada Banjaluka za period od 1. januara do 30. juna.

Usvojena je i odluka o raspodjeli utvrđenog suficita i neutrošenih namjenskih sredstava za 2020. godinu i iz prethodnog perioda.

Sjednica je prekinuta 12. oktobra, nakon saznanja da je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić pozitivan na virus korona, a nakon toga ekipe banjalučkog Doma zdravlja testirale su sve odbornike i sve one koji su bili prisutni u skupštinskoj sali.