latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:09 ⇒ 13:17 | Autor: SRNA

Durić: Najviše obolijevaju nevakcinisane osobe, situacija složena

Epidemiološka situacija u Trebinju je veoma složena, nedjeljama se bilježi veliki broj oboljelih od kovida, a najviše je mlađih i nevakcinisanih, izjavila je epidemiolog u trebinjskom Domu zdravlja Јelena Durić.
Јelena Durić (foto: youtube.com/HercegTelevizija) -
Јelena Durić (foto: youtube.com/HercegTelevizija)

- Najveći broj oboljelih osoba nije vakcinisan. Deset sedmica imamo između 80 i 100 novih oboljelih, što je obeshrabrujuće veliki broj. Ogroman je pritisak na Dom zdravlja, službu porodične medicine i Higijensko-epidemiološku službu - rekla je Durićeva za Srnu.

Ona je navela da se epidemiološke mjere ne poštuju, pa je jedini način borbe protiv epidemije virusa korona vakcinacija koja se sprovodi kontinuirano i u to se ulažu maksimalni napori.

- Dostupne su nam sve vrste vakcina i ima ih dovoljno. Pozivamo sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to što prije učine - rekla je Durićeva.

Ona je dodala da je neophodno da građani izbjegavaju masovna okupljanja u zatvorenom prostoru, te da se epidemiološke mjere poštuju.

Na kovid odjeljenju trebinjke Bolnice je 46 pacijenata, od kojih je 27 na kiseoničkoj terapiji, a jedna osoba je na neinvazivnom respiratoru.