latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:22 ⇒ 15:53 | Autor: RTRS

Cvijanović sa Dačićem i Pastorom; Odnosi Srpske i Srbije na najvišem nivou

U svečanoj atmosferi, u susret obilježavanju 30. godišnjice Narodne skupštine Republike Srpske, danas smo u Palati Republike ugostili drage prijatelje, predsjednike Narodne skupštine Republike Srbije Ivicu Dačića i Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvana Pastora, napisano je na Instagram profilu predsjednice Srpske.
Cvijanović, Pastor, Dačić i Čubrilović - Foto: SRNA
Cvijanović, Pastor, Dačić i ČubrilovićFoto: SRNA

- Zajednički smo ocijenili da su institucionalni odnosi Srbije i Republike Srpske na najvišem nivou, te izrazili punu opredijeljenost daljem jačanju saradnje i naših bratskih veza - navedeno je u izjavi.

Cvijanović je istakla da se institucionalna saradnja Srpske i Srbije manifestuje velikim političkim razumijevanjem.

- Takođe, realizacija značajnih projekata od izuzetnog je značaja i od njih nećemo odustati uprkos blokadama političkog Sarajeva. Oni su neprijatelji svakog velikog projekta u Republici Srpskoj, a posebno onih koje realizujemo uz podršku ili angažman Srbije - rekla je Cvijanović.

Cvijanović smatra da je prisutna opšta histerija protiv Srba, Republike Srpske i Srbije.

- O svemu razgovaramo sa predstavnicima institucija Srbije. Vjerujem u opstanak Republike Srpske, vraćanje naših nadležnosti i u ispravno funkcionisanje u skladu sa Ustavom. Vjerujem i u snagu i potencijal Srbije koja je najvažniji faktor regiona, svidjelo se to nekome ili ne - rekla je Cvijanović.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)