latinica  ћирилица
25/10/2021 |  13:55 ⇒ 14:18 | Autor: RTRS

Dodik: Dan na koji smo svi ponosni (VIDEO)

Ovo je veoma važan dan na koji smo svi ponosni, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predjsedništva BiH, na svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Naša sloboda je uvijek plaćana veoma skupom cijenom, i kada god nismo imali državu, bio je u pitanju naš biološki opstanak. Stajali smo uvijek protiv najvećih sila, od Otomanskog carstva, Austrougarske monarhije, nacističke Njemačke, potom NATO agresije. Možda smo mogli i nekoga da izbjegnemo, ali ne bi mi bili to što jesmo, ponosni Srbi, jer uvijek nam je bila najvažnija sloboda - istakao je Dodik.

Dotakao se i slavne prošlosti svih generacija.

- Mi smo uvijek junaštvo smatrali mjerom odbrane nas i naših od drugih, ali čojstvo mjeru odbrane drugih od nas. I zato je srpski vojnik i sloboda obilježena velikim gestovima u kojim su Srbi pokazivali da su veliki ratnici, ali i ljudi - poručio je Dodik na svečanoj akademiji.

Dodik je podvukao da je svjedok svih dešavanja u posljednjih 30 godina.

- Prava Srpske danas su manja nego što su to bila prije 30 godina. I dalje žele da iz dalekih kancelarije svijeta upravljaju upravo ovdje i našim životima. To je kršenje temeljnog ljudskog prava, onoga što smo stekli i imali i uvijek se tome suprostavljali. A ta brana je uvijek bila Narodna skupština Republike Srpske - naglasio je Dodik.