latinica  ћирилица
25/10/2021 |  14:09 ⇒ 14:43 | Autor: SRNA

CIK: Za izbore u Prijedoru prijavljeno 11 stranaka i pet nezavisnih kandidata

Centralna izborna komisija BiH razmatrala je na današnjoj sjednici Izvještaj o izvršenim provjerama političkih subjekata za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora 12. decembra i ovjerila prijave za 11 političkih stranaka i pet nezavisnih kandidata.
Prijedor - Foto: RTRS
PrijedorFoto: RTRS

Za učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedora ovjerene su političke stranke i nezavisni kandidati: SDS - Srpska demokratska stranka, PDP - Partija demokratskog progresa, DNS - Demokratski narodni savez, Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD - Milorad Dodik, Radnička partija, Lijevo krilo.

Ovjereni su i RE-BALANS, Krug, SNS FBiH - Samo najbolji idu naprijed, Demokratski centar Republike Srpske, Otadžbinska stranka, Slađana Radaković, Danijel Simatović, Mladen Unijat, Vijekoslav Krneta i Saša Stupar.

- U skladu sa Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor ovjerene političke stranke zahtjeve za ovjeru koalicija podnose do petka, 29. oktobra do 16.00 časova - saopšteno je iz CIK-a.