latinica  ћирилица
25/10/2021 |  15:26 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Selaković: Važna podrška Atine u vezi sa pitanjem Kosmeta

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je da je za Beograd veoma važna podrška Grčke u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i naporima za postizanje trajnog i održivog rješenja kada je riječ o Kosovu i Metohiji.
Nikola Selaković  (Foto:Sputnik / Lola Đorđević) -
Nikola Selaković (Foto:Sputnik / Lola Đorđević)

On je u razgovoru sa grčkim ambasadorom u Beogradu Georgiosom Djakofotakisom naglasio da ovakva podrška prijateljske Grčke uvijek ima poseban sentiment za Srbiju i srpski narod.

Selaković je zahvalio Atini i za kontinuiranu podršku evropskim integracijama i aktivnu podršku te zemlje politici proširenja EU.

On je ukazao da je stav Beograda da što skorija integracija svih zemalja Јugoistočne Evrope u EU predstavlja jedinu realnu garanciju za trajnu i održivu stabilizaciju cjelog regiona, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je naglasio da Beograd pridaje veliki značaj prijateljstvu i saradnji sa Grčkom, čemu svjedoči strateško partnerstvo uspostavljeno između dvije zemlje.

Prema Selakovićevim riječima, prilika za potvrđivanje takvih odnosa i nastavak političkog dijaloga biće i njegova predstojeća zvanična posjeta Atini početkom naredne sedmice.