latinica  ћирилица
25/10/2021 |  17:06 ⇒ 17:08 | Autor: SRNA

Hartman: Važna budućnost BiH kao snažnog partnera u EU

Ambasador Austrije u BiH Ulrike Hartman istakla je da je za Austriju posebno važna politička budućnost BiH - kao snažnog partnera u EU.
Ulrike Hartman - Foto: SRNA
Ulrike HartmanFoto: SRNA

- Sada je na BiH, da hitno preduzme neophodne političke i pravne korake - navela je Hartmanova u video-poruci povodom austrijskog Nacionalnog praznika 26. oktobra.

Hartmanova je pozvala sve Austrijanke i Austrijance i sve prijatelje i partnere Austrije u BiH da zajedno obilježe praznik koji se zbog trenutne epidemiološke situacije i ove godine obilježava u digitalnoj formi, saopšteno je iz Ambasade Austrije u BiH.

Ona je izrazila ponos zbog solidarnosti Austrije i radost zbog donacije pola miliona doza vakcina za građane BiH, navodi se u saopštenju.

- Naš moto glasi da "niko u Austriji nije siguran, sve dok nisu sigurni svi ljudi" - istakla je Hartmanova.

Hartmanova je naglasila da je bezbjednost BiH od izuzetnog značaja za Austriju, ističući da to pokazuje dugogodišnje, kontinuirano prisustvo austrijskih vojnika u ovoj zemlji.

- Јasno se zalažemo za nastavak ovog angažmana za mir i bezbjednost u okviru Eufora - dodala je Hartmanova.

Ona je podsjetila da je u septembru austrijska Vlada pružila posebnu podršku austrijskoj izvoznoj privrednoj djelatnosti i pokrenula inicijativu pod motom "Refokus Austrija".

Od sutra austrijska Ambasada u Sarajevu povodom Nacionalnog praznika pokreće kampanju prikazivanja razglednica sa prizorima iz cijele Austrije.

Zbog toga će u narednih sedam dana na LED reklamnim ekranima u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru biti prikazana Austrija iz različitih uglova.