latinica  ћирилица
25/10/2021 |  17:53 ⇒ 18:21 | Autor: B92

Đoković predvodi Srbiju

Selektor Dejvis kup reprezentacija Srbije Viktor Troicki objavio je uži spisak sa imenima igrača na koje računa za finalni turnir Svjetske grupe.
Novak Đoković  (Foto:srpskacafe.com) -
Novak Đoković (Foto:srpskacafe.com)

Finalni turnir Svjetske grupe Dejvis kupa igra se od 25. novembra do 5. decembra u tri grada – Madrid, Insbruk i Torino.

Od ove godine ustanovljeno je novo pravilo po kome devet nedjelja prije početka finalnog turnira selektori svih selekcija, učesnica ovog takmičenja, prijavljuju širi spisak od deset imena igrača, zatim četiri nedjelje do početka takmičenja šalju prijavu od pet igrača, sa mogućnošću izmjene dva igrača u odnosu na dostavljeni spisak prije početka takmičenja.

Na užem spisku selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (1. mjesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (40), Laslo Đere (52), Miomir Kecmanović (73).

Šampion Dejvis kupa za 2021. biće poznat nakon deset dana takmičenja kroz koje će proći 18 ekipa podijeljenih u šest grupa.

Selekcija Srbije smještena je u Grupu F sa Njemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.