latinica  ћирилица
25/10/2021 |  17:59 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

Košarac: Poziv Šaroviću da isključi Mektića iz SDS-a

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac pozvao je predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da iz SDS-a isključi poslanika te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragana Mektića zbog očiglednog i drastičnog kršenja zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske o djelovanju predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Pozivam Šarovića da isključi Mektića iz SDS-a. U suprotnom, biće jasno da SDS u potpunosti stoji iza Mektićevog današnjeg postupanja na sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH - rekao je Košarac u izjavi za Srnu.

Prema riječima Košarca, poslanik SDS-a Dragan Mektić danas je svojim učešćem i glasanjem na sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta BiH drastično prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i tako dokazao da nastavlja da igra ulogu poslušnika SDA i šefa Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice.

- Mektić je svojim prisustvom omogućio održavanje sjednice Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma parlamenta BiH i nije se usprotivio prijedlozima amandmana na Ustav BiH poslanika Naše stranke, koji predviđaju izbor jednog predsjednika BiH u parlamentu BiH i parlament BiH bez Doma naroda, čime je dokazao da njime upravljaju Osmica i njegov šef Bakir Izetbegović - pojasnio je Košarac.

On je pozvao SDS, ali i PDP i DNS, opozicione stranke koje zajedno djeluju u Klubu poslanika ove tri stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH, da se izjasne o ovakvom Mektićevom ponašanju i glasanju.

- Mektić je i ranije, pod uticajem SDA, imao sličnih ispada, ali ovo je vrhunac njegovog očiglednog djelovanja protiv Republike Srpske i srpskog naroda! Ako ne bude jasne ograde od ovakvih Mektićevih poteza, biće jasno da su SDS, PDP i DNS potpuno zastranile i da na njih ni na koji način ne treba računati u borbi za budućnost Republike Srpske - zaključio je Košarac.