latinica  ћирилица
25/10/2021 |  18:03 ⇒ 18:08 | Autor: RTS

Eraković u Zvezdi do 2025. godine

Štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković produžio je ugovor sa klubom do 2025. godine.
Strahinja Eraković produžio  ugovor - Foto: RTS
Strahinja Eraković produžio ugovorFoto: RTS

Standardni reprezentativac Srbije ponikao je u Crvenoj zvezdi sa kojom je već ostvario niz velikih uspjeha i izrazio je želju da ga dopuni novim trofejima.

Odbrambeni fudbaler koji je ponikao na terenima iza juga Marakane nije krio zadovoljstvo zbog produženja ugovora sa matičnim klubom.

- Sigurno da sam danas veoma srećan pošto sam Zvezdino dijete i ovom prilikom bih želio da se zahvalim klubu, svim zaposlenima, svojim saigračima i stručnom štabu na ukazanom povjerenju i na tome što ću biti dio crveno-bijele porodice do 2025. godine - istakao je Eraković.

Standardni reprezentativac Srbije je još 2017. godine bio učesnik priprema prvog tima. Uspješan je bio Eraković  i u mlađim selekcijama, a potvrda za to je osvojena Omladinska liga Srbije.

Eraković je za Crvenu zvezdu debitovao u avgustu 2020. godine na utakmici protiv Novog Pazara, a trenutno kao bonus igrač beleži sjajne partije, pokazuje da može da pokrije nekoliko pozicija i ispuni svaki zadatak koji mu dodeli šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Velika čast ukazana mu je tokom ove sezone kada je na utakmici protiv Novog Pazara ponio kapitensku traku i postao jedan od najmlađih kapitena u istoriji Crvene zvezde. Samo nekoliko dana kasnije na meču protiv Ludogoreca je postao i drugi najmlađi predvodnik ekipe u evropskim takmičenjima u 21. vijeku i tako najavio da će u budućnosti biti značajan za tim.