latinica  ћирилица
25/10/2021 |  19:49 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Sastanak opozicije u Banjaluci (VIDEO)

Opozicioni lideri razgovarali su danas u Banjaluci o političkim dešavanjima u Republici Srpskoj i BiH.
Sastanak opozicije -
Sastanak opozicije

Opozcija i dalje ne odustaje od protesta, a kada je riječ o izborima u Prijedoru kažu da će imati zajedničkog kandidata.

- Danas smo imali vrlo uspješan sastanak na kojem je dogovoreno da će do petka biti formirana koalicija za izbore u Prijedoru, koja će se okupiti oko jednog zajedničkog kandidata. Prijedor je mjesto u kojem se donosi jedna od najvažnijih odluka za budućnost Republike Srpske i biće veliki pokazatelj pravca u kojem će ići Republika Srpska nakon izbora 2. oktobra naredne godine. Sigurni smo u veliku pobjedu našeg zajedničkog kandidata na prijevremenim izborima u Prijedoru - rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je dogovoreno da se protesti nastave, jer, kako je naveo, nijedan od ranijih zahtjeva nije ispunjen.

- Danas smo formirali zajednički tim koji će do kraja sedmice definisati ključne pravce djelovanja. Isporučili smo zahtjeve vlasti, nisu ispunjeni, tako da će protesti biti nastavljeni - istakao je Šarović.

Komentarišući zahtjev Kristijana Šmita da se obrati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Šarović je rekao da bi to bilo moguće, po istom modelu, po kojem će se obratiti i u Savjetu bezbjednosti UN-a.