latinica  ћирилица
26/10/2021 |  09:42 ⇒ 11:50 | Autor: RTRS

Banjaluka: Raspravom o zaduženju nastavljena sjednica Skupštine grada

Sjednica Skupštine grada Banjaluka nastavljena je jutros odborničkom raspravom o prijedlogu odluke o zaduženju emisijom hartija od vrijednosti.
Skupština grada Banjaluka - Foto: Twitter
Skupština grada BanjalukaFoto: Twitter

Pred odbornicima je i niz drugih važnih tačaka, između ostalih, Nacrt prvog urbanističkog plana Banjaluke, odluka o usvajanju plana kapitalnih investicija grada u periodu od 2021. do 2023. godine, više odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostora,pod posebnim uslovima, kao i preporuke o korišćenju ćirilice.

Predsjednik Skupštine Mladen Ilić rekao je da će odbornici, ukoliko to bude moguće, danas preći sve tačke dnevnog reda, te da će sjednica trajati do večernjih časova.

Odbornik SNSD-a Nevena Todorović rekla je da jutros na sjednici nisu ispoštovane epidemiološke mjere, da maske ne nose svi niti je bilo mjerenja temperature na ulazu.

Podsjećamo, prva sjednica nakon ljetne pauze prekinuta je 12. oktobra nakon saznanja da je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić pozitivan na virus korona, a nakon toga ekipe banjalučkog Doma zdravlja testirale su sve odbornike i sve koji su bili prisutni u skupštinskoj sali, od kojih je još nekoliko osoba bilo pozitivno.