latinica  ћирилица
26/10/2021 |  10:42 | Autor: Agencije

Trojica srpskih boksera danas počinju takmičenje na SP

Trojica srpskih bokserskih reprezentativaca počinju danas borbu za medalju na šampionatu svijeta u beogradskoj Štark areni.
Boks - Foto: ilustracija
BoksFoto: ilustracija

Prvi u ring će Pavel Fjodorov u poluvelter kategoriji (63,5 kg), a njegov rival biće Nijemac David Gevorgian.

Ukoliko zabilježi pobjedu Fjodorova novi meč očekuje 30. oktobra sa Turčinom Keremom Ozmenom, četvrtfinalni meč na programu je 1. novembra, a meč za medalju sutradan 2. novembra.

Fjodorovu su potrebne četiri pobjede za polufinale i obezbijeđenu bronzu.

Danas će se boriti i Almir Memić, u srednjoj kategoriji (75 kg), protiv Engleza Luisa Ričardsona.

Ukoliko zabilježi pobjedu slijedi susret sa Nijemcom Kevinom Šumanom 30. oktobra.

Četiri pobjede donose Memiću sigurnu, bronzanu medalju.

Treći predstavnik Srbije drugog dana takmičenja na SP u Beogradu biće Sadam Magomedov, u teškoj kategoriji (92 kg), protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga.

Pobjeda bi mu donijela meč sa Brazilcem Tešeirom, dok bi ga meč za sigurnu medalju čekao 2. novembra.

U srijedu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48 kg), Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60 kg), Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71 kg) i Slobodan Јovanović u kruzeru (86 kg).

Kapiten bokserske selekcije Srbije Vladan Babić u superteškoj kategoriji (+92 kg) prvi meč odradiće 28. oktobra, kada će na scenu izaći i Veljko Gligorić u pero kategoriji (57 kg) i Vahid Abasov u velteru (67 kg).

Tamir Galanov u bantamu (54 kg) prvi meč boksuje sa Uzbekistancom Zoirovim 29. oktobra, dok će Vladimir Mirončikov u poluteškoj kategoriji (80 kg), koji je slobodan u prvom kolu, prvi meč boksovati 30. oktobra sa Turčinom Ajkutsunom.