latinica  ћирилица
26/10/2021 |  13:54 ⇒ 14:20 | Autor: SRNA

U Trebinju počela da radi Mobilna klinika

U Trebinju je danas počela sa radom Mobilna klinika, u organizaciji Ruske humanitarne misije na Balkanu, u kojoj će stanovnici istočne Hercegovine narednih dana moći da obave besplatne visokokvalitetne medicinske preglede.
Trebinje: Mobilna klinika - Foto: SRNA
Trebinje: Mobilna klinikaFoto: SRNA

U Mobilnoj klinici je doktor predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Viktor Belinski danas pregledao Trebinjce, objavljeno je na "Fejsbuk" stranici Bolnice Trebinje.

Početku rada Mobilne klinike u Trebinju prisustvovao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sa saradnicima i direktor RHM za Balkan Branimir Nešić.

Mobilna klinika, u vidu specijalno opremljenog ambulantnog vozila, počela je da radi na trebinjskoj gradskoj pijaci, gdje Trebinjci mogu da obave opšte fizikalne preglede, a dostupan je EKG i ultrazvuk.

Sa ruskim doktorom Belinskim, specijalistom anesteziologije i reanimatologije, rade i specijalisti i specijalizanti, kao i prateće osoblje trebinjske Bolnice.

Iz te zdravstvene ustanove pozivaju sve zainteresovane građane da dođu na besplatan pregled, za koji nije potrebna uputnica porodičnog ljekara, nego samo lična karta i specijalistički nalazi ukoliko osoba već ima potvrđenu dijagnozu.

Građani za bilo kakva pitanja o ovoj temi mogu da se informišu i putem broja telefona 065/621-115.

Mobilna klinika će sutra od 8.00 do 14.00 časova ordinirati u trebinjskoj Mjesnoj zajednici Tini, u četvrtak, 28. oktobra, u Gorici, u petak, 29. oktobra, na Zupcima, a u subotu, 30. oktobra, u Ljubomiru od 8.00 do 11.00 sati i u Lastvi od 12.00 do 14.00 sati.

Nakon toga klinika će ordinirati i u ostalim hercegovačkim opštinama - Bileći, Gacku, Ljubinju, Berkovićima i Nevesinju.

Mobilnu kliniku pokrenula je Ruska humanitarna misija na Balkanu, kao nevladina humanitarna organizacija u saradnji sa Bolnicom Trebinje.

Radi se o specijalno opremljenom ambulantnom vozilu u kome mogu da se obave preventivni pregledi.

Ovaj projekat je posebno značajan za stara i iznemogla lica kojima je otežan odlazak u medicinske ustanove, kao i za sve socijalno ugrožene građane koji tu mogu da dobiju najkvalitetniju medicinsku pomoć.