latinica  ћирилица
26/10/2021 |  14:35 ⇒ 14:35 | Autor: SRNA

Otvaranjem policijske stanice na Јahorini turisti će osjećati sigurnost

Otvaranjem Policijske stanice na Јahorini stvoreni su bolji uslovi za sve posjetioce, jer će se svi uz prisustvo policije osjećati sigurnije na olimpijskoj planini, rekao je danas načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.
Јahorina (Foto:OC Jahorina) - Foto: Twitter
Јahorina (Foto:OC Jahorina)Foto: Twitter

- Prepoznali smo potrebu da se takva organizaciona jedinica sistematizuje u okviru naše Policijske uprave i na osnovu našeg prijedloga, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sistematizovao je ovu organizacionu jedinicu. Najviše zbog Јahorine i turističke sezone - rekao je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama.

On je istakao da na Јahorini tokom zimske turističke sezone borave brojni gosti, turisti i da je zato potrebno konstantno prisustvo policijskih službenika.

- Očekujemo da će policijska stanica dati dobre rezultate. Turisti koji dolaze treba da se osjećaju sigurnije i to će biti prepoznato u narednom periodu - poručio je Šehovac.

Šehovac je dodao da će se ići i sa proširenjem video-nadzora na području planinie i tako potpuno osigurati bezbjedan boravak turista.

- Sadašnje ali i naredne aktivnosti policije biće usmjerene na bezbjedno odvijanje zimske turističke sezone, a za to će svoj veliki doprinos sigurno dati i ova organizaciona jedinica. Pojačano ćemo djelovati kao i do sada na području cijele Uprave - ističe Šehovac.

Na Јahorini je 22. oktobra svečano otvorena Policijska stanica, s ciljem podizanja bebjednosti na viši nivo. Stanicu su otvorili ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i načelnik Policijske uprave Branimir Šehovac.