latinica  ћирилица
26/10/2021 |  17:20 ⇒ 17:49 | Autor: SRNA

Ugljevik: Služen parastos za 301 poginulog borca

Na gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine - Svete Petke Paraskeve, služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovog kraja.
Služen parastos za 301 poginulog borca u Ugljeviku - Foto: SRNA
Služen parastos za 301 poginulog borca u UgljevikuFoto: SRNA

Vijence i cvijeće položili su porodice, saborci, predstavnici lokalne vlasti, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, Policijske stanice Ugljevik, te brojne delegacije iz Srbije, kao i susjednih opština i gradova.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je dužnost i obaveza svih da se sjećaju onih koji su živote položili za slobodu srpskog naroda i Republike Srpske.

- Izražavamo poštovanje i prema porodicama poginulih boraca - rekao je Perić.

On je podsjetio da opština Ugljevik za potrebe ove populacije na godišnjem nivou izdvaja 150.000 KM i naglasio da je Ugljevik jedna od prvih opština koja je uspjela da riješi stambeno pitanje porodica poginulih boraca i invalida rata.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Јovan Marinković naglasio je da slava u ovoj podmajevičkoj opštini počinje sjećanjem i odavanjem pošte poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

- Proslavljamo slavu sjećajući se poginulih saboraca koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske i stvorili slobodu koju danas imamo - rekao je Marinković.