latinica  ћирилица
27/10/2021 |  11:04 ⇒ 11:05 | Autor: TANЈUG

Moguće krivične prijave u slučaju Boldvin

Američki tužilac okruga Santa Fea, Meri Karmak Altvajas, poručila je da nisu isključene krivične prijave za smrtonosnu pucnjavu glumca Aleka Boldvina na snimanju filma "Rast".
Alek Boldvin (foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican) -
Alek Boldvin (foto: Jim Weber / Santa Fe New Mexican)

U razgovoru za Njujork tajms, tužiteljka zadužena za slučaj rekla je da je netačno označavati vatreno oružje korišćeno u smrtonosnom incidentu kao "pištolj rekvizit", kao što su mediji objavili, prenosi Gardijan.

- To je bio pravi pištolj. Starinsko vatreno oružje primjereno epohi - naglasila je Karmak Altvajas.

Ona je još saopštila da je na setu pronađena "ogromna količina metaka" i da je potrebna istraga o prirodi te municije.

Što se tiče daljeg postupanja u slučaju, tužiteljka je izjavila da je u ovom trenutku, uključujući krivične optužbe, sve na stolu.

Smrtonosna pucnjava dogodila se na snimanju filma "Rast" na ranču u Nju Meksiku, u kojoj je život izgubila direktorka fotografije Halina Hačins, a ranjen režiser DŽoel Souza.

Incident se odigrao u četvrtak tokom snimanja u crkvi, kad je Boldvin uperio pištolj u kameru i povukao obarač, u trenutku kada je Hačins stajala iza kamere, a Souza iza nje.

U nalogu za pretres šerifove kancelarije okruga Santa Fe navodi se da je pomoćnik režisera Dejvid Hals dao Boldvinu jedan od tri rekvizita pištolja, koje je u kolica stavila oružarka Hana Gutjerez, a Hals nije znao da je bojeva municija u pištolju.

Glumcu je rečeno da je bezbjedno koristiti rekvizit nekoliko minuta prije nego što je ispalio metak koji je usmrtio Halinu, navodi se u šerifovom dokumentu.

Boldvin, koji je ubistvo opisao kao "tragičnu nesreću", u petak je rekao da potpuno sarađaje sa policijskom istragom, a do ovog trenutka nije podnesena krivična optužnica u slučaju koji istražuju vlasti Santa Fea.