latinica  ћирилица
27/10/2021 |  12:19 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Cvijanović: Unapređenje saradnje univerziteta Srpske i Rusije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Palati Republike prijem za delegaciju Tambovskog državnog univerziteta "G.R. Deržavin" iz Ruske Federacije.
Prijem za delegaciju Tambovskog državnog univerziteta - Foto: Instagram
Prijem za delegaciju Tambovskog državnog univerzitetaFoto: Instagram

Posjeta delegacije Tambovskog državnog univerziteta "G.R. Deržavin" Republici Srpskoj rezultat je saradnje sa Univerzitetom u Banjaluci, odnosno Fakultetom bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci - navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednice Srpske.

Na prijemu, kojem je prisustvovao dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić, razgovarano je o obrazovnoj, naučnoj i kulturnoj saradnji Republike Srpske i Ruske Federacije, ali i sveukupnim odnosima Srpske i Rusije.

Poželjevši dobrodošlicu gostima sa Tambovskog državnog univerziteta, predsjednica Cvijanović izrazila je punu podršku saradnji dva univerziteta, te ovom prilikom podsjetila na čvrste bratske veze dva naroda koji se neprekidno unapređuju na različitim poljima - dodaje se u saopštenju.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Predsjednica Republike je naglasila da su tradicionalno dobri odnosi Republike Srpske i Ruske Federacije pravi primjer partnerstva i čvrst osnov za jačanje svih vidova saradnje, te istakla da je povezivanje univerziteta jedan od njenih važnih stubova.

U saopštenju se dodaje da su se predstavnici Tambovskog univerziteta zahvalili predsjednici Cvijanović na srdačnom prijemu i konstruktivnom razgovoru, izrazivši uvjerenje da će dva univerziteta u narednom periodu ostvariti dobru i plodonosnu saradnju.