latinica  ћирилица
27/10/2021 |  12:58 ⇒ 17:06 | Autor: RTRS

Dodik: Јedinstvom i slogom do odbrane interesa Srpske (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je, obraćajući se na posebnoj sjednici NSRS, da je Republika Srpska garant opstanka i slobode ne samo za srpski, već i sve druge narode koji žive na ovim prostorima.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

Dodik je izrazio nadu da će na današnjoj sjednici biti potvrđeno jedinstvo i dosadašnji stavovi po pitanju odbrane interesa Republike Srpske.

- Republika Srpska nema skrivene namjere. Naše djelovanje je transparentno i javno okrenuto poštovanju slova Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, ali prije svega zaštiti nadležnosti interesa Republike Srpske, naroda koje predstavljamo i od kojeg mi je ukazao povjerenje bez obzira u kojoj se političkoj stranci nalazimo - istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da su predstavici Srpske opredijeljeni za budućnost Republike Srpske kao uspješne, stabilne i utemeljene na principima na kojima počiva Dejtonski mirovni sporazum, izgradnji mira i stablnosti u zajednici koja funkcioniše i u kojoj će se poštovati prava svih konstitutivnih naroda kroz dijalog i kompromis bez bilo kakvih primjesa intervencionizma sa strane.

- Zato moramo biti okupljeni oko srpskog jedinstva u sadašnjim teškim i delikatnim okolnostima kada imamo pritiske kao nikada ranije. Moramo više nego ikada boriti se za očuvanje Republike Srpske, poštovanje slova Dejtona kako se Srpskoj ne bi otrglo ono što ima i kako bi joj se vratilo ono što je imala, a što joj je oteto - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da se danas mora jedinstvenim djelovanjem i slogom očuvati Republika Srpska.

Dodik je naglasio da je na osnovu usaglašenih stavova srpskih političkih lidera osporio na sjednici Predsjedništva BiH odluke o kojima danas raspravlja Narodna skupština Republike Srpske.

Pozvao je poslanike da na glasanju potvrde usaglašeno jedinstvo i zaključke u vezi sa zajedničkim djelovanjem u institucijama BiH.