latinica  ћирилица
27/10/2021 |  13:15 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Izetbegović i Zvizdić šalju pisma u lično ime i zloupotrebljavaju institucije

Pismo, koje su bošnjački članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, čist je dokaz da oni nemaju volje za unutrašnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi da će neko izvana donijeti rješenja u njihovu korist, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Nikola Špirić.
Nikola Špirić - Foto: nezavisne novine
Nikola ŠpirićFoto: nezavisne novine

- Oni nemaju pravo na memorandumu Parlamantarne skupštine BiH da šalju svoje lične stavove jer iza tog pisma nije stao nijedan dom, niti bi mogao da stane iza rečenica punih mržnje prema jednom narodu i prema Republici Srpskoj - ocijenio je Špirić.

U izjavi za Srnu on je rekao da ne zna da li su oni svjesni da je ovo što rade najgrublja destrukcija Parlamentarne skupštine BiH i ustavnog poretka, ali i šanse za zajednički život o kome ovdje treba da odlučuju svi ravnopravno.

- Žalosno je da dvojicu dojučerašnjih stranačkih drugova, a sada političkih neprijatelja spaja samo mržnja prema drugima i tvrdoglavo odbijanje da se s partnerima iz druga dva naroda otvori dijalog - smatra Špirić.

On je podsjetio da su se njih dvojica razišla po svim pitanjima, ali da je tačka koja ih i dalje spaja diskreditacija Republike Srpske i njenih predstavnika.

- Bilo bi im bolje da se okrenu partnerima u vlasti, a da ostave po strani razne ambasade, udruženja i druge inostrane institucije da se bave svojim poslom. Јoš jednom pozivam bošnjačke predstavnike da saslušaju druge političke partnere, ali i glas javnosti i da pokušaju da potraže zajedničko rješenje za dobrobit svih, jer ga niko izvana neće donijeti u BiH bez obzira koliko će oni pisama napisati iza leđa druga dva naroda - poručio je Špirić.

Predsjedavajući Predstavničkog i Doma naroda PS BiH Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili su na nekoliko stotina adresa u EU i SAD pismo u kome traže da se hitno reaguje povodom krize u BiH, koju su, kako tvrde, izazvale vlasti Republike Srpske.