latinica  ћирилица
27/10/2021 |  16:40 ⇒ 18:43 | Autor: SRNA

Na slobodi osumnjičeni za otmicu advokata Miloša Stevanovića

Okružni sud u Banjaluci odlučio je da na slobodu budu pušteni Diana Јović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić, osumnjičeni da su planirali otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića.
Okružni sud u Banjaluci - Foto: RTRS
Okružni sud u BanjaluciFoto: RTRS

Iz Okružnog suda u Banjaluci saopšteno je da je odbijen prijedlog Republičkog javnog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenim licima čiji su inicijali S.S, I.P. i D.Ј.C.

Istim rješenjem određene su mjere zabrane osumnjičenoj S.S. na osnovu Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičenoj S.S. određene su mjere zabrane sastajanja i komunikacije sa osumnjičenim I.P. i D.Ј.C, kojima se ne smije približiti na udaljenost manju od 200 metara, te zabrane sastajanja i komunikacije sa oštećenim licem na udaljenost manjoj od 200 metara.

Na osnovu člana 189 stav 3 Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, mjeru zabrane sastajanja sa određenim licima izvršava policijski organ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mjere zabrane mogu trajati dok za to postoji potreba, najduže do pravosnažnosti presude ako nije izrečena kazna zatvora, a najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora ako je osumnjičenom izrečena kazna zatvora.

Na osnovu člana 186 stav 3 Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske osumnjičena S.S. je upozorena da joj sud može odrediti pritvor ako prekrši obaveze iz izrečene mjere zabrane.

Diana Јović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić uhapšeni su 24. oktobra oko 20.00 časova na području Bijeljine zbog sumnje da su izvršila krivično djelo otmica, a u vezi sa krivičnim djelom pripremanje.

Ova lica su uhapsili Pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet, uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i Policijske uprave Bijeljina