latinica  ћирилица
27/10/2021 |  20:16 ⇒ 20:16 | Autor: SRNA

Dačić: Zahvalnost Pekingu za podršku u očuvanju suvereniteta Srbije

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa državnim savjetnikom i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Јiem, kome je zahvalio za principijelnu podršku Pekinga u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.
Ivica Dačić (Tanjug/Miloš Milivojević) - Foto: TANЈUG
Ivica Dačić (Tanjug/Miloš Milivojević)Foto: TANЈUG

Dačić je Јiu, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, izrazio zahvalnost i za ogromnu pomoć Kine srpskom narodu u borbi protiv korona virusa i krize izazvane pandemijom.

Na sastanku je konstatovano da su odnosi Srbije i Kine tradicionalno dobri i da su uprkos svim preprekama posljednjih godina dostigli potpuno novi nivo, saopšteno je iz pres službe Skupštine Srbije.

Јi je istakao da je njegova posjeta Beogradu potvrda prijateljstva dvije zemlje, izrazivši zahvalnost Dačiću na doprinosu koji je dao razvoju dobrih odnosa Beograda i Pekinga.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Skupštine Srbije Vladimir Orlić i Radovan Tvrdišić, šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Branimir Јovanović i šef poslaničke grupe prijateljstva sa Kinom Žarko Obradović.

Јi će se sutra sastati sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem, a nakon toga i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.