latinica  ћирилица
27/10/2021 |  21:10 | Autor: SRNA

Vulić: SDS i PDP podanici i roba sa cijenom koja ima rok trajanja

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da prvi put od Dejtona, od kad je Republika Srpska dobila pravo da se brani od preglasavanja u BiH, u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije zaštićen srpski nacionalni interes.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Večeras nije oslabljen dignitet i autoritet Milorada Dodika, već su PDP i SDS ponizili Republiku Srpsku i pokazali svoje pravo lice. Sramna je činjenica da su poslanici te dvije stranke podržali odluke Šefika Džaferovića i Željka Komšića kako bi ispunili želje zapadnih ambasada i tako zadali udarac ustavno zagarantovanim pravima Republike Srpske. PDP i SDS se vraćaju na sarajevsku političku scenu već sutra, a u Federaciji BiH im i jeste mjesto - naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da su čestiti Srbi opozicije i SNSD sa koalicionim partnerima još jednom dokazali zrelost i odanost Republici Srpskoj koja je iznad svega.

- Žalosno je da je večeras dokazanim izdajnicima draže da se konačna odluka štetna po entitetski interes donosi u memljivoj zgradi Predsjedništva, a ne u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, nakon večerašnje sramote PDP-a i SDS-a, srpski narod i Republiku Srpsku u Sarajevu brani samo Milorad Dodik i SNSD. Hvala SDS-u i PDP-u što ste pokazali svoje pravo lice. Sad definitivno znamo da više sa vama ne treba da gubimo vrijeme kada branimo interese Republike Srpske - poručila je Vulićeva.

Ona je naglasila da će izdajnike prvom prilikom narod kazniti demokratskim putem, jer nije teško prepoznati njihove laži i podaništvo.

- Vi ste svojim postupcima dokazali da ste roba sa cijenom, a rekla bih i rokom trajanja - ocijenila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, večerašnji postupak SDS-a je dokaz da su zapravo oni u toj, neraskidivoj, koalicionoj vezi sa SDA, dok su pojedinci i u finansijskoj.

- Sarajevski izvođač radova Milan Radović nije smio podržati interese srpskog naroda jer gradi velelepnu zgradu sa najkontroverznijim bošnjačkim biznismenom u centru Sarajeva. Zato je i izdao interese srpskog naroda - istakla je Vulićeva.

Sa druge strane, PDP-ova Јelena Trivić pokazala je da je postala samo provokator i jeftini populista koja kad treba stati iza srpskih interesa pobjegne iz parlamenta.

- Јavljaju mi da je Nebojša Vukanović već sedam dana u Kataru kod poznatog estetskog hirurga. Pitam samo kojim novcem sve to plaća kad stalno kuka da nema para? Da nije pratnja Biseri Turković - upitala je Vulićeva.