latinica  ћирилица
28/10/2021 |  09:41 ⇒ 09:54 | Autor: SRNA

Glumci pozorišta mladih DIS odigrali predstavu "I bi mrak"

Glumci Pozorišta mladih DIS iz Banjaluke nastupili su sa predstavom "I bi mrak" u Domu kulture u Prnjavoru.
Prnjavor - glumci Pozorišta mladih DIS - Foto: SRNA
Prnjavor - glumci Pozorišta mladih DISFoto: SRNA

Riječ je o autorskom projektu Ognjena Bogdanovića.

Glumica Helena Miljković rekla je Srni da se tokom predstave prikazuje aktuelni problem društva otuđenja mladih generacija.

- Svi uviđamo da su se mladi upotrebom savremenih sredstava komunikacije odvojili od kulture, sve manje posjećuju pozorište ili idu u kino, otuđuju se i mi smo prikazali kako sve to izgleda - navela je Miljkovićeva.

Ona je dodala da ih je prnjavorska publika oduševila prijemom i reagovanjima, kao i da je ocjena od 5.0 koju su dobili na kraju izuzetan osjećaj.

Mlada glumica Andrea Šurlan rekla je da je cijeli kreativni proces na stvaranju predstave bio veoma prijatan, a obradili su sve teme koje interesuju mlade generacije.

- U svakodnevnom životu susrećemo se sa većinom problema likova iz predstave, a iako reagujemo na njih dosta različito podjednako nas pogađaju pojedine situacije prikazane na sceni - rekla je ona za Srnu.

Novak Novaković pojasnio je da je predstava rađena pola godine tokom kojih su kao ekipa imali određenih uspona i padova, ali i da je početna ideja do kraja realizacije pretrpjela potpunu transformaciju.

On je naveo da je lik koji igra u predstavi dosta buntovan, brzo i burno reaguje, potpuno različit od njega privatno.

Predstava "I bi mrak" izvedena je sinoć u okviru Sedme pozorišne revije "Prnjavor i prijatelji" čiji je organizator Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Prnjavor.