latinica  ћирилица
28/10/2021 |  14:31 | Autor: B92

Vinkovci otkazali koncert Rade Šerbedžije

Glumac i muzičar Rade Šerbedžija trebalo je da održi koncert u Vinkovcima, 15. novembra, međutim, nastup je otkazan "zbog osjetljivosti tematskih manifestacija te nedjelje", kako su objasnili nadležni.
Rade Šerbedžija - Foto: RTRS
Rade ŠerbedžijaFoto: RTRS

Šerbedžija je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu opisao cjelokupnu situaciju, te je dodao da se uopšte ne slaže sa pomenutom odlukom gradskih vlasti, jer je smatra čistim politikanstvom.

- Prije mjesec dana zvali su me organizatori Filmskog festivala glumca iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodjele nagrada 15. 11. održim koncert u pozorištu "Јoze Ivakića". Јa sam, naravno, pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mom životu imaju uvijek posebno mesto i značaj. Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodat, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, juče mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osjetljivosti tematskih manifestacija te nedjelje u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem s takvom odlukom, jer je smatram čistim politikantstvom. Moje pjesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati - napisao je glumac.

Dodao je da su ga organizatori opet zvali, kako bi pomjerili datum održavanja koncerta na šta je Šerbedžija pristao i to samo zbog građana Vinkovaca.

Povodom ovog događaja, oglasio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je, takođe, prokomentarisao spornu situaciju.

On je napisao da je Šerbedžijin koncert planiran u nedjelji kada se prisjećaju "najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj istoriji", kada odaju počast žrtvama Vukovara i njihovog kraja, te da navedeni datum koncerta nije primjeren.