latinica  ћирилица
28/10/2021 |  22:21 | Autor: SRNA

Vulin: Optužbe protiv Vučića su monstruozne laži

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin nazvao je monstruoznim lažima tvrdnje svjedoka koji je na suđenju za zločine u Glini počinjene 1991. godine optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ga je tada lično tukao.
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba) -
Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba)

Komentarišući činjenicu da je taj iskaz prenio jedan broj hrvatskih medija, Vulin je rekao da su laži o Vučiću dokaz da je hrvatska služba spremna na sve kako bi destabilizovala Srbiju.

Vulin je rekao da ovo više nisu napadi na Vučića već monstruozne laži koje će se nastaviti i umnožiti kako se izbori budu približavali.

- Ovo je glup napad i besmislena laž. Aleksandar Vučić je 1991. godine imao 21 godinu, bio je student Pravnog fakulteta u Beogradu i nije bio član nijedne političke stranke, a pogotovo nije bio nikakav funkcioner. Nema nikakvu vlast, ne ide nigdje, vrijedno uči i radi u Beogradu - rekao je Vulin za RTS.

On je dodao da je Vučić prvi put na teritoriji Republike Srpske Krajine bio krajem 1994. ili početkom 1995. godine, i to u izbornoj kampanji Srpske radikalne stranke i u pratnji novinara.

Vulin je ocijenio da je ova laž dokaz da je Hrvatska očajna jer ne može da prihvati jaku Srbiju, plašeći se da će joj preuzeti primat u regionu.

- Aleksandar Vučić je taj koji Srbiju čini dovoljno jakom da zaista počne da ugrožava Hrvatsku u političkom i ekonomskom smislu - rekao je Vulin.

Hrvatski mediji prenijeli su izjavu sa suđenja Srbima osumnjičenima za zločine u Glini u kojoj svjedok, prema njihovim navodima, tvrdi da je bio zarobljen i da ga je lično tukao Aleksandar Vučić, koga je optužio za prijetnje i učešće u zločinu.

Za Vulina je to dokaz kako se Srbima sudi u Hrvatskoj, što ga, kako kaže, posebno brine.

- Ako taj čovjek nije lud, onda je lažni svjedok, nema trećeg - zaključio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.