latinica  ћирилица
02/11/2021 |  15:20 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Puštena u rad saobraćajnica Saračica-Čokorska Polja (FOTO/VIDEO)

Obnovljena saobraćajnica Saračica-Čokorska Polja kod Banjaluke danas je puštena u saobraćaj.
Put prema Čokorskim poljima - Foto: RTRS
Put prema Čokorskim poljimaFoto: RTRS

Izgradnja i modernizacija ove saobraćajnice, dužine 3.900 metara, finansirana je sa 2,5 miliona KM.

V.d direktora Puteva Republike Srpske Davor Kostrešević rekao je da je ovo preduzeće, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, iz vlasititih sredstava izdojilo 2,9 miliona KM za rehabilitaciju puta, navodeći da će obnovljena saobraćajnica značiti stanovnicima ovog kraja.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je otvorio obnovljenu saobraćajnicu, ocijenio je da Banjaluka, kao najveći gad Republike, zaslužuje da funkcioniše nesmetano.

- Iduće godine Republika Srpska ulaže 500 miliona KM u infrastrukturu od čega 150 do 200 miliona u magistralne puteve. U subotu počinje izgradnja auto-puta od Prijedora do Banjaluke - rekao je Dodik.

Foto: RTRS

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić istakao je značaj ove saobraćajnice, te naveo da je ovo odličan primjer svega što rukovodstvo Republike Srpske sa preduzećem Putevi Republike Srpske radi za Banjaluku.

Direktor Elektrokrajine Dragan Čavić izjavio je da je ovaj put preporodio ovaj kraj i da to nije jedini infrastrukturni projekat koji se tu realizuje.

Čavić je naveo da je u prošloj godini završeno vodosnadbjevanje ovog područja, te da je Elekotrokrajina postavili kompletnu rasvjetu dužinom puta, kao i da je u toku rekonstrukcija mreže.