latinica  ћирилица
03/11/2021 |  19:43 ⇒ 04/11/2021 | 07:11 | Autor: SRNA

Tegeltija: Donosićemo samo one odluke koje su od interesa za građane

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da će on i ministri iz Republike Srpske učestvovati u radu Savjeta ministara i donositi samo one odluke koje se tiču zaštite zdravlja građana Republike Srpske, kao i one koje mogu da ugroze finansijsku i materijalnu poziciju ljudi zaposlenih u institucijama BiH.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

- Na taj način mi želimo da pokažemo da ne blokiramo rad Savjeta ministara, već da nisu stvorene pretpostavke za odlučivanje u skladu sa odukom Narodne skupštine Republike Srpske - pojasnio je Tegeltija.

On je naveo da je za sutra zakazana redovna sjednica sa dnevnim redom koji je predviđen za sjednicu koja je trebalo da bude održana u julu, ali da je sasvim sigurno da ne postoje uslovi za donošenje bilo kakvih odluka, te da srpski ministri neće podržati nijednu tačku predloženog dnevnog reda.

- Sutra treba da bude održana sjednica Savjeta ministara koja je bila zakazana za 29. jul, ali sam je otkazao u skladu sa odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je definisala da, dok traje kriza u BiH, ministri iz Republike Srpske neće učestvovati u donošenju odluka - rekao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, u skladu sa tom odlukom nisu zakazivane sjednice Savjeta ministara, ali u skladu sa Poslovnikom o radu Savjeta ministara da bi se mogla zakazati nova sjednica mora biti zaključena prethodna koja je bila zakazana za jul.

- Što se tiče samog dnevnog reda, on je bio utvrđen za sjednicu u julu sa 50 tačaka ali još nismo sigurni šta će se naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice, jer su već u toku današnjeg dana iz pojedinih ministarstava upućeni zahtjevi za povlačenje njihovih tačaka sa predoženog dnevnog reda, kao i što je neizvjesno da li će sjednica uopšte biti održana sutra, jer su me dva ministra od tri iz reda bošnjačkog rada obavijestila da ne mogu prisustvovati sjednici - naveo je predsjedavajući Tegeltija.