latinica  ћирилица
05/11/2021 |  20:22 ⇒ 06/11/2021 | 07:14 | Autor: RTRS

Dodik: Orban veliki državnik, spreman da pomogne Srpskoj (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je mađarski premijer Viktor Orban važan i veliki državnik sa kojim će sutra razgovarati o političkim i ekonomskim temama.
Dodik i Orban - Foto: RTRS
Dodik i OrbanFoto: RTRS

Dodik je, u emisiji Intervju naše televizije, istakao da je Orban u prethodnih nekoliko susreta izrazio spremnost da pomogne Republici Srpskoj.

- Tako što bi recimo značajan broj nekih podsticaja koji se daju mađarskim preduzetnicima malim i srednjim, moglo da se prenese u Republiku Srpsku i da ljudi iz Republike Srpske mogu da koriste te fondove kroz neku proceduru koji ćemo mi dogovoriti - naveo je on.

Dodik je rekao da postoji nekoliko zajedničkih projekata, odnosno potencijalnih investiticija Mađarske i Republike Srpske. 

Podsjetio je da sutra počinje gradnja auto-puta od Prijedora do Banjaluke, što je važna vijest za svakog građanina Republike Srpske

- Početak radova je u danu kada dolazi Orban, kada ćemo s njim razgovarati o tome da gradimo neke energetske objekte. Moja ideja je da pokušamo s njim dogovoriti da se gradi drugi tunel sa Trebišnjice, sa akumulacionog jezera iznad Trebinja, koji bi se spustio do Sutomora ili na Plat, zavisno od toga s kojom državom, Hrvatskom ili Crnom Gorom, postignemo što je moguće bolji aranžman - rekao je Dodik.

Podsjećamo, Orban će sutra, zajedno sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom, posjetiti Republiku Srpsku.