latinica  ћирилица
08/11/2021 |  08:51 ⇒ 09:32 | Autor: RTRS

Račić: U narednom periodu cilj je dovesti nove avio-kompanije (VIDEO)

Banjalučki aerodrom ima veliki potencijal i u narednom periodu ćemo pokušati da dovedemo nove avio-kompanije, rekao je direktor aerodroma Milan Račić gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Milan Račić - Foto: RTRS
Milan RačićFoto: RTRS

- Јoš uvijek su veliki gubici na aerodromu i velike restrikcije zbog pandemije virusa korona. Očekivanja su da će se avio-saobraćaj vratiti u normalan tok u 2023. godini - istakao je Račić.

Naglasio je da je uprkos tome, banjalučki aerodrom ostvario nove ciljeve i realizovao letove prema novim destinacijama. Banjaluka je povezana sa Berlinom, Briselom, Frankfurtom, Memingenom, a od prije nekoliko dana i sa Bečom.

- Beč je bio jedan od ciljeva kada sam došao na aerodrom iz razloga što je veoma veliki broj građana tražio tu destinaciju. I zbog posjete rodbini, zbog posla kao i zbog mnogo naših studenata koji studiraju u Austriji - rekao je Račić.

Ističe da su u pregovorima sa avio kompanijama kao i sa turističkim agencijama da se i sljedeće godine realizuju letovi za Grčku kao što je to bilo i do sada ali i za neke nove destinacije među kojima je i Egipat.

- Cilj pregovora je da let za Egipat bude cjelogodišnji i da se letovi realizuju dva puta sedmično tokom cijele godine - kaže Račić.

Ističe da zbog povećanja obima letova i većeg protoka ljudi koji prolaze kroz aerodrom, a naročito vikendom da im je neophodan novi aerodrom. Dodaje da će sljedeće godine raditi na proširenju aerodroma i da očekuje podršku za njegov razvoj.

Opširnije u videu: