latinica  ћирилица
08/11/2021 |  13:55 ⇒ 13:56 | Autor: B92

Ćavi zvanično predstavljen; Ovacije 25.000 navijača

Ćavi Ernandes predstavljen je kao novi trener Barselone na stadionu "Kamp Nou".
Ćavi Ernandes (foto: youtube.com/FCBarcelona) -
Ćavi Ernandes (foto: youtube.com/FCBarcelona)

Slavni vezista igrao je za Barselonu od 1997. do 2015. godine i jedan je od najboljih i najtrofejnijih igrača u istoriji kluba.

Živa legenda Barselone vratila se u svoj klub i na mjestu glavnog trenera zamijenio je Ronalda Kumana.

Prethodno je dvije godine vodio Al Sad, sa kojim je bio veoma uspješan, a tamo je igrao četiri godine i završio igračku karijeru.

- Važno mi je što znam sve u svlačionici, Buskets, Alba, Ter Štegen i Pike su igrali sa mnom. Biće teško, ali volim izazove. Znam da će biti teško, ali spreman sam. Cilj je da uživam i da se dobro zabavim. Hvala navijačima na podršci - rekao je Ćavi i dodao:

- Veoma sam se brzo vratio ovdje, život mi se za tri dana promijenio. Predsjednik me je zvao i rekao mi da sam ja "izabrani". Riješili smo sve oko mog dolaska, očekivanja su velika i rezultati će se tražiti odmah. Cilj je da vratimo Barselonu na pravi put, da pobjeđujemo i da uživamo. Nadam se da ću donijeti ovdje trofeje - završio je novi šef stručnog štaba Barselone.

Ćavi je dočekan ovacijama od strane navijača na stadionu, kojih je bilo 25.000.

Mahali su zastavama Barselone i skandirali njegovo ime.

Sa predsjednikom Barselone Đoanom Laportom zapjevao je navijačku pjesmu i poručio navijačima da su im potrebni u ovako teškoj situaciji.