latinica  ћирилица
11/11/2021 |  09:30 ⇒ 11:27 | Autor: RTRS

Šeranić: Zdravstveni radnici ne smiju biti izloženi napadima i prijetnjama

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uputio je podršku zdravstvenim radnicima i svim zaposlenima u Domu zdravlja Doboj, nakon nemilog događaja sinoć ispred Službe hitne pomoći ove zdravstvene ustanove, u kojem su bili izloženi neposrednoj opasnosti i stresu, radeći odgovorno svoj posao pružanja zdravstvene zaštite svakom pacijentu kojem je ona potrebna.
Alen Šeranić (Foto: Vlada Republike Srpske) -
Alen Šeranić (Foto: Vlada Republike Srpske)

Šeranić naglašava da zdravstveni radnici ne smiju, ni na koji način, biti izloženi napadima i prijetnjama i osuđuje svaki čin ugrožavanja njihovih života ili života pacijenata.

- Samo zahvaljujući pribranosti medicinskog osoblja i brzoj reakciji rukovodstva ove zdravstvene ustanove, Služba medicinske pomoći, koja mora u svakom momentu da bude dostupna za građane, nastavila je svoj rad u otežanim okolnostima. Zdravstvene ustanove moraju da budu sigurna mjesta za zaposlene i za sve koji u njih dolaze i dobijaju zdravstvenu zaštitu. Zahvaljujem se svim pripadnicima policijskih službi koji su omogućili da se ovaj incident okonča na siguran način - poručio je Šeranić.

On je naglasio da je uloga zdravstvenih radnika nezamjenjiva jer, svakodnevno i u otežanim uslovima pandemije virusa korona, rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata i očuvanja njihovog zdravlja.

Podsjećamo, policija u Doboju uhapsila je muškarca inicijala K.D. koji je u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći prijetio da će aktivirati bombu.