latinica  ћирилица
16/11/2021 |  10:15 ⇒ 16:46 | Autor: RTRS

Lukač: U akciji "Transporter" uhapšeno devet osoba, među njima i bivši savjetnik Dragana Mektića (VIDEO)

U akciji "Transporter", koju organizuju policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapšen je Bojan Cvijetić, bivši savjetnik Dragana Mektića, rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Policija pretresa stambene objekte, zemljišta i automobile koje koristi uhapšeni Cvijetić, te još nekoliko osoba.

Lukač je rekao da je u akciji "Transporter" uhapšeno devet osoba, među kojima ima i pripadnika policijskih službenika MUP-a Srpske.

- Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalitetom, da li se oni nalazili u redovima MUP-a Srpske ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura - rekao je Lukač.

Ranije je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović potvrdila da su u toku pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

- Licima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organizovani kriminal a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga - istakla je Miljanovićeva i dodala da je u toku potraga za još jednim licem na području Banjaluke.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u realizaciji aktivnosti učestvuje i Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, Policijske uprave Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo.

Naredbama su obuhvaćena i lica i objekti na području FBiH, gdje u aktivnostima učestvuju i pripadnici SIPA i MUP Kantona Sarajevo i Tuzla.