latinica  ћирилица
16/11/2021 |  16:41 ⇒ 17/11/2021 | 08:25 | Autor: RTRS

Akcija "Transporter": Uhapšen i suspendovani inspektor; Pronađena droga (FOTO/VIDEO)

Policija je u akciji "Transporter" zbog organizovanog kriminala, neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga privela devet lica. Među osumnjičenim za ova krivična djela su i Mladen Milovanović, suspendovani inspektor MUP-a Srpske i Bojan Cvijetić, bivši savjetnik nekadašnjeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, potvrdio je za RTRS direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.
Kostrešević - Foto: RTRS
KostreševićFoto: RTRS

Kostrešević je rekao da i dalje traju pretresi na 25 lokacija.

Za dvojicom osumnjičenih još se traga, a jedan od njih je, kako saznajemo, trenutno u Njemačkoj.

U akciji je pronađena veća količina droge, kako saznajemo, na jednoj od lokacija koju koristi Petar Dukić, za kojim se traga. 

U akciji "Transporter" pronađena veća količina droge (Foto: RTRS)

Policijski službenici pretresali su, između ostalog, stambene i poslovne prostore i automobile osumnjičenih u Banjaluci, Kozarskoj Dubici, Laktašima, Gradišci, Istočnom Sarajevu, ali i Tuzli.

Akcija "Transporeter" organizuje se po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u pretresima učestvuju Uprava krim policije, Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, policijske uprave Banjaluka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo, kao i SIPA, MUP kantona Sarajevo i Tuzla.