latinica  ћирилица
16/11/2021 |  18:27 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Dodik: Komšiću i DŽaferoviću potreban dignitet i "malo obraza" (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sugerisao je članovima Predsjedništva BiH Željki Komšiću i Šefiku DŽaferoviću da, radi dobre komunikacije, dobro razmisle prije nego ga optuže za nešto i da za ono što govore u javnosti moraju imati "bar malo obraza" i malo digniteta.
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik) -
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik)

Dodik je podsjetio da je DŽaferović nedavno rekao da se provodi secesija i da je za njega predviđena robija. Istakao je da je "degutantno da on govori o tome i da nekoga poziva na robiju, a bio je svjedok zločina i dozvoljavao zločin u kome su sječene glave srpskim vojnicima".

- S obzirom kakvo nam je pravosuđe, on nikada nije procesuiran. Imajući u vidu njegovu zaštitu, on bi učinio sve da neki drugi završe u zatvorima - izjavio je Dodik.

Komentarišući izjavu Komšića da "neće dozvoliti da mu se otme komad zemlje", Dodik je istakao da, ako misli na Republiku Srpsku, to nije njegov komad zemlje.

- Ako je iko ikome nešto oteo, onda je Komšić oteo pravo jednog konstitutivnog naroda na legitimno predstavljanje, pa se predstavlja kao Hrvat koji je to nije. Zato su ga Hrvati u BiH i Hrvatska odbacila kao bilo kakvog legitimnog predstavnika - naglasio je Dodik.

Dodik je poručio da Srpska nije komad zemlje Komšića.

- On je bio veoma aktivan u takozvanoj Armiji BiH i dobio je "zlatni ljiljan", a dobio ga je vjerovatno i zbog akcija koje je provodio protiv Srba, a vjerujem i Hrvata - rekao je Dodik.