latinica  ћирилица
19/11/2021 |  15:52 ⇒ 16:05 | Autor: SRNA

Akcija "Transporter": Pritvor osumnjičenima za trgovinu drogom

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Bojanu Cvijetiću, Aleksandaru Nikoliću, Saši Rađeviću, Mladenu Milovanoviću, Ivanu Јuriću i Draganu Kresojeviću koji su osumnjičeni za trgovinu drogom, saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.
Zaplijenjena droga skank - Foto: RTRS
Zaplijenjena droga skankFoto: RTRS

Iz Suda BiH navode da će se pritvor računati od 16. novembra, kada su ova lica uhapšena, ili do nove odluke suda.

Pritvor je određen zbog zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze, uticati na svjedoke, te da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Ova lica uhapšena su 16. novembra u akciji "Transporter", koju su na području oba entiteta u BiH realizovali MUP Republike Srpske, Agencija za istrage i zaštitu, te MUP-ovi Tuzlanskog i Kantona Sarajevo.

Oni se terete da su duži period vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga sa područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, kao i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući bezbjednost građana i vladavinu prava.

U akciji "Transporter" pripadnici Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet pronašli su i oduzeli 303 kilograma droge skank, te privremeno oduzeli više skupocjenih putničkih vozila.