latinica  ћирилица
20/11/2021 |  10:46 ⇒ 10:47 | Autor: SRNA

Prijedlog za pritvor napadaču na policiju

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Osnovnom sudu Mrkonjić Grad određivanje pritvora za osumnjičenog Slobodana Marijanca /43/ iz Šipovo, koji se opirao hapšenju, nožem ranio policajca i oštetio policijski automobil.
Okružno javno tužilaštvo - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvoFoto: RTRS

Iz Tužilaštva je saopšteno da je nakon saslušanja predložen pritvor za Marijanca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo tjelesna povreda u sticanju sa krivičnim djelom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje izražavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo - navodi se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje pritvora će odlučiti sudija Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Osumnjičeni je 18. novembra u 1.30 časova u mjestu Vagan opština Šipovo kod porodične kuće oštećenog D.M. fizički nasrnuo i nanio tjelesne povrede ovom licu.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Policijske stanice Šipovo radi lišenja slobode osumnjičenog, koji je spriječio policiju prilikom preduzimanja službene radnje, nožem nasrnuo i nanio tjelesne povrede policajcu čiji su inicijali K.M. i kamenom oštetio službeno vozilo policije.