latinica  ћирилица
20/11/2021 |  11:10 | Autor: SRNA

Vlada Srpska pomaže izgradnju vodovoda i rekonstrukciju ulice

Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Pale 744.666 KM za izgradnju vodovodnog sistema na Brezovicama i rekonstrukciju Ulice srpskih ratnika, izjavio je načelnik opštine Boško Јugović.
Pale - Foto: RTRS
PaleFoto: RTRS

Јugović je objasnio da će sa 444.666 KM biti finansirana izgradnja vodovodnog sistema u naselju Brezovice, a njegovom realizacijom bio bi riješen problem vodosnabdijevanja za više od 500 stanovnika ovog naselja.

Sa 300.000 KM biće finansirana rekonstrukcija centralne gradske Ulice srpskih ratnika, ističe Јugović navodeći da ta ulica ima veliki značaj za opštinu i u pogledu turizma.

Јugović naglašava da premijer Radovan Višković i Vlada Srpske u kontinuitetu ulažu u opštinu Pale i Istočno Sarajevo, na čemu su im veoma zahvalni.

- Svaka uložena marka je značajna. Cilj nam je da pomognemo stanovnicima Pala ,ali i Sarajevsko-romanijske regije - naveo je Јugović.

Vlada je izdvojila ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u razvoj lokalnih zajednica širom Srpske, a iznos koji je svaka opština mogla da dobije je od 100.000 KM do milion KM.

Premijer Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.