latinica  ћирилица
21/11/2021 |  08:57 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Cvijanović: MUP - dio identiteta Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Sabor Svetog arhangela Mihaila, ističući da je MUP dio identiteta Srpske i da pripadnici policije predstavljaju snažan segment bezbjednosti, stabilnosti i vladavine prava, na ponos i čast građana.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Cvijanović je čestitku uputila ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

Ona je navela da je za Republiku Srpsku izuzetno važno da ima profesionalnu, odgovornu i modernu policijsku strukturu koja može da odgovori potrebama građana i zajednice, kao i brojnim kompleksnim izazovima današnjice.

- Kao neraskidivi i sastavni dio identiteta Republike Srpske, pripadnici policije predstavljaju snažan segment bezbjednosti, stabilnosti i vladavine prava, na ponos i čast građana Republike Srpske - istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da je obilježavanje krsne slave prilika da se sa posebnim pijetetom prisjetimo svih stradalih pripadnika policije u odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji su svoje život ugradili u temelje Republike Srpske.

- U uvjerenju da ćete i u budućnosti biti snažni čuvari mira, reda i stabilnosti, još jednom vam čestitam slavu i želim mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu - navela je Cvijanović u čestitki.

U Banjaluci će danas biti održana centralna svečanost povodom obilježavanja slave MUP Republike Srpske - Sabora Svetog arhangela Mihaila.