latinica  ћирилица
21/11/2021 |  10:07 | Autor: SRNA

Studentsko pozorište u Evropskoj noći teatra

Komičnim imitacijama i otvaranjem vrata publici inače nedostupnih prostorija, Banjalučko studentsko pozorište obilježilo je Evropsku noć teatra.
Studentsko pozorište Banjaluka (Foto: Fejsbuk) -
Studentsko pozorište Banjaluka (Foto: Fejsbuk)

Јednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima bila je prilika da pozorište postane glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja pozorišnih radnika i publike, saopšteno je iz ovog pozorišta.

U Studentskom pozorištu publika je sinoć mogla da uđe u prostorije i vidi pozorište iz druge vizure, upozna se sa scenskim prostorom, glumačkom garderobom, tonskim i svjetlo kabinom, šminkernicom, fundusom kostima i rekvizitima.

U finilnom dijelu programa mladi glumci Bojana Škrbić, Željana Maglov i Stefan Јarić izveli su komične imitacije pod mentorstvom glumca Vladimira Đorđevića i nasmijali publiku do suza.

Glumica Željana Maglov istakla je da je počastvovana što je učestvovala u obilježavanju Evropske noći pozorišta.

- Vladimir Đorđević bio je mentor predstavi koja je obilježila ovaj događaj. Pokazao se kao izvrstan pedagog i profesor glume. Takođe bih se zahvalila Gradu Banjalkuka koja je pokrovitelj ovog pozorišta i samog događaja, a neizostavan je i reditelj Aleksandar Pejaković bez kojeg ovoga ne bi bilo - navela je Maglov.

Mentor Vladimir Đorđević istakao je da je bilo divno iskustvo raditi sa ekipom mladih i talentovanih ljudi, te da mu je drago da su na ovaj način obilježili Evropsku noć teatra.