latinica  ћирилица
21/11/2021 |  10:39 ⇒ 12:06 | Autor: SRNA

Čubrilović: Ministarstvo važan element stabilnosti Srpske i BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske važan element stabilnosti ne samo Republike Srpske nego i cijele BiH, te izrazio nadu da će na tom putu ostati i opstati u budućnosti.
Nedeljko Čubrilović (foto: NSRS) -
Nedeljko Čubrilović (foto: NSRS)

Čubrilović je resornom ministru Draganu Lukaču, direktoru Policije Srpske Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Srpske čestitao krsnu slavu Sabor Svetog arhangela Mihaila, te istakao značaj obilježavanja ovog datuma.

- Ovo je dan kada pominjemo sve pripadnike MUP-a koji su dali život da bismo mi danas u miru mogli da obilježavamo važne datume za naš narod - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Kod centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a Republika Srpske u Banjaluci danas su u okviru obilježavanja krsne slave MUP-a Sabora Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdana položeni vijenci.

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, kao i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić.

Parastos njihovim poginulim pripadnicima, lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita upriličeno je u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima.

Obilježavanje će biti završeno večeras tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra, kojem će prisustvovati i premijer Višković.