latinica  ћирилица
21/11/2021 |  11:15 ⇒ 11:15 | Autor: SRNA

Višković istakao značaj MUP-a za očuvanje Srpske i bezbjednost građana

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova garant bezbjednosti građana bez kojeg bi Srpska u današnjoj situaciji bila u teškoj poziciji.
Radovan Višković - Foto: Twitter
Radovan ViškovićFoto: Twitter

Čestitajući krsnu slavu MUP-a - Sabor Svetog arhangela Mihaila, Višković je rekao da je to prilika da se prisjetimo pripadnika ovog ministarstva koji su život dali za odbranu Republike Srpske i slobodu.

Višković je novinarima u Banjaluci rekao da je Vlada Srpske više nego svjesna značaja MUP-a za očuvanje Srpske i bezbjednosti građana, te da je proteklih godina izdvajala znatna finansijska sredstva kako bi pripadnici MUP-a bili opremljeni kao i kolege u okruženju.

On je istakao da će Vlada Republike Srpske nastaviti sa ulaganjem u MUP Srpske.

- A sve one koji kritikuju način rada i ponašanja vlasti u Republici Srpskoj upitao bih kakva bi bila današnja uloga Srpske da smo izgubili MUP onako kako je to projektovano 2005. godine? - pita Višković.

Višković je izrazio uvjerenje da bi bez MUP-a Republike Srpske u kapacitetu u kojem je sada, pozicija Srpske danas bila znatno teža.

Kod centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a Republika Srpske u Banjaluci danas su u okviru obilježavanja krsne slave MUP-a Sabora Svetog arhangela Mihaila - Aranđelovdana položeni vijenci.

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, kao i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić.

Parastos njihovim poginulim pripadnicima, lomljenje slavskog kolača i osveštanje žita upriličeno je u Spomen-crkvi Svetog arhangela Mihaila u Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima.

Obilježavanje će biti završeno večeras tradicionalnim koncertom Policijskog orkestra, kojem će prisustvovati i premijer Višković.